Dirty God eerste Nederlandse speelfilm ooit in hoofdcompetitie Sundance

Engelstalig debuut van Sacha Polak in wereldpremière op Amerikaans festival

Voor het eerst in de geschiedenis van het Sundance Film Festival is een film van een Nederlandse regisseur opgenomen in de hoofdcompetitie. Het gaat om Dirty God, het Engelstalige debuut van Sacha Polak. De film beleeft zijn wereldpremière in de prestigieuze World Cinema Dramatic Competition.

Dirty God gaat over Jade, een jonge vrouw uit Londen die worstelt met zichzelf en haar zelfbeeld nadat haar gezicht ernstig verbrand is in een zoutzuuraanval. Voorheen moest ze het vooral hebben van haar looks. Plastische chirurgie kan die niet terugbrengen en ze vervalt in zelfdestructief gedrag. Als ze de grip op zichzelf en de relatie met haar omgeving dreigt te verliezen, moet ze een drastisch besluit nemen om de controle over haar leven terug te krijgen.

Dirty God is Polaks derde speelfilm. Eerder maakte ze Hemel, Zurich en de documentaire Nieuwe tieten. Voor Hemel won ze diverse prijzen, waaronder de Fipresci Prize op het filmfestival van Berlijn. Haar korte film Broer deed het ook goed in het internationale festivalcircuit en leverde de regisseur diverse nominaties op.

Het Sundance Film Festival wordt jaarlijks gehouden in Park City, Utah. Het is het grootste en belangrijkste Amerikaanse filmfestival voor de onafhankelijke film. Het evenement is opgericht in 1978 door filmmaker en acteur Robert Redford. De 2019-editie vindt plaats van 24 januari tot en met 3 februari.

Cinéart brengt Dirty God in de loop van 2019 uit in de Nederlandse bioscoop.