Steun Filmkrant: word abonnee

Wie nu een jaarabonnement neemt, ontvangt niet alleen een jaar lang Filmkrant in de brievenbus, maar als welkomstgeschenk ook Mulholland Drive van David Lynch. Ben je al abonnee maar breng je een nieuwe abonnee aan? Dan ontvangen jullie allebei het welkomst­geschenk.

Mulholland Drive

‘Twee vrouwen laat Lynch in Mulholland Drive zien: een blonde (Naomi Watts) en een donkerharige (Laura Harring)’, schreef Dana Linssen in Filmkrant #230. ‘Zij zijn de twee archetypen van Hollywood, vanaf de stille film toen hun rollen vastlagen, via de film noir toen blond fataal werd en zwart tragisch, tot de domme blondjes en de legally blondes van tegenwoordig. Blond is niet meer blond en zwart is niet meer zwart en daarmee trekt Mulholland Drive een grote scheur in het filmdoek van de werkelijkheid. Daardoorheen laat Lynch een wereld zien waarin de ene actrice de andere kan zijn.’

Abonnee worden? Vul het formulier hieronder in, of stort € 46,- (meer mag ook, dan steun je Filmkrant ook als donateur) op rekeningnummer NL28 INGB 0005 3933 95 t.n.v. Stichting Fuurland te Amsterdam, o.v.v. ‘nieuwe abonnee Mulholland’ en vermeld daarbij je adresgegevens + emailadres. Voor België geldt een abonnementsprijs van € 65,-. Deze aanbieding is geldig tot 7 juni 2023, met dank aan Cinéart.


Vul hier je gegevens in om een jaarabonnement te nemen op tijdschrift Filmkrant, dat elf maal per jaar verschijnt. Wil je alleen de Filmkrant Nieuwsbrief ontvangen? Vul dan in de zwarte balk onderaan deze pagina je e-mailadres in.

Abonneren