Focus: Filmkijken aan de Maas

The Beach

Wie van film en buitenlucht houdt, kan in Rotterdam in juni en juli terecht op het terras en het strand van het aan de Maas gelegen outdoor restaurant de Maaskantine. Elke vrijdagavond vertoont Roffa Mon Amour er een film.

We are ready for a summer full of beach, bar and bbq”, staat op de website van de Maaskantine. En ook voor film dus, want Roffa Mon Amour keert na succesvolle vertoningen vorig jaar terug naar deze unieke Rotterdamse plek aan de Maas. Het doet dat in juni en juli met acht bekende en minder bekende films.

De reeks opent 3 juni met The Beach (2000), waarin Leonardo DiCaprio aan het backpacken is in Thailand. Roffa Mon Amour vertoont de film om nostalgische redenen: “Wie viel er niet voor Leo als de ster in The Beach?” Uit hetzelfde jaar als The Beach komt Sexy Beast, de debuutfilm van Jonathan Glazer (Birth, 2004; Under the Skin, 2013) waarin een gepensioneerde crimineel nog één keer op pad gaat, wat hij beter niet had kunnen doen.

Minder bekend is Body Electric (Marcelo Caetan, 2017). De in samenwerking met Rotterdam Pride vertoonde Braziliaanse film volgt een jongen in het uitbundige nachtleven in São Paulo. Ook in samenwerking met Rotterdam Pride is de vertoning van Tangerine (2015), Sean Bakers (The Florida Project) tragikomische portret van twee sekswerkers in Los Angeles.

In Mid90s (Jonah Hill, 2018) ontvlucht een tiener de akelige omstandigheden thuis en vindt geborgenheid bij een groep skaters. Lady Bird (Greta Gerwig, 2017) is het tragikomische portret van een rebellerende tiener. Garden State (Zach Braff, 2004) is een grappig en innemend portret van een instabiele jongen, die als hij stopt met kalmerende medicijnen weer emoties in zichzelf ontdekt. In Buffalo ’66 (Vincent Gallo, 1998) tenslotte kidnapt een uit de gevangenis ontslagen twintiger een jonge vrouw, die hij dwingt om bij zijn ouders te pretenderen dat zij samen een stel zijn. Hoe dat afloopt, laat zich raden.


Roffa Mon Amour + Maaskantine | elke vrijdag in juni en juli | Maaskantine, Rotterdam