David Verbeek maakt vampierfilm

  • Datum 13-09-2012
  • Auteur
  • Deel dit artikel

David Verbeek

Regisseur David Verbeek (R U There) werkt aan een vampierfilm. Dat heeft Lemmingfilm bekend gemaakt. Dead & Beautiful, zoals de film moet gaan heten, is geselecteerd voor de Asian Project Market 2012 van het 17e Busan International Film Festival.

Dead & Beautiful speelt zich af in Shanghai en verhaalt over een groep jonge Chinese rijken die na een zoveelste feestnacht veranderen in vampiers. De groep begint steeds verder te klieken en er bloeit een gevaarlijk liefde op tussen twee van hen.

Verbeek werkt momenteel aan het scenario en wil de film volgend jaar opnemen in Shanghai. Zijn drie eerdere films Shanghai Trance (2008), R U There (2010) en Club Zeus (2011) speelden zich ook al af in China.

Dead & Beautiful wordt geproduceerd door Lemming Film in co-productie met het Frans-Chinese Les Petites Lumières en krijgt steun van het Nederlands Filmfonds. Op de Asian Project Market van Busan, waar eerder onder andere Semih Kaplanoglu’s Honey en Lee Chang-dong’s Poetry het levenslicht zagen, krijgt Verbeek de kans nieuwe co-producenten en financiers te strikken.

Jesse Heijnis