Cinetree geeft aanbod gratis vrij

Ce’st ca l’amour

VOD-platforms stellen hier en daar een film gratis beschikbaar, bij wijze van gebaar in tijden van corona. Maar het kleine Cinetree gaat all the way: tot en met 6 april is het volledige aanbod te bekijken voor niets. En er zijn speciaal hoopvolle verhalen aan toegevoegd.

We moeten ook iets doen, al is het maar klein. Daar waren alle Cinetree-medewerkers het over eens toen ze maandag hun coronacrisisvergadering hielden. “Een van de teamleden opperde om alles gratis aan te bieden”, vertelt Hanna Verboom, oprichter van Cinetree. “Het past bij ons. Wij zijn een mission driven bedrijf, meer dan een commerciële onderneming. En er is meer dan ooit behoefte aan positieve verhalen.”

Toch is dit geen beslissing om licht te nemen. Cinetree bestaat sinds 2014 en opereerde vorig jaar pas op break even-niveau. Drie weken inkomstenderving is dan niet niks. “Maar er zijn al teamleden die hebben gezegd voor die periode geen factuur te sturen. Wij geloven hier in. Veel mensen zitten noodgedwongen thuis, ook mensen die een abonnement niet kunnen betalen.”

Speciaal voor de gelegenheid heeft Cinetree het programma omgegooid. Verboom: “We hebben veel optimistische, hoopvolle films geprogrammeerd. Zoals de klassieker La vita è bella, die zo goed toont hoe je positief kunt blijven in de moeilijkste tijden. Maar ook C’est ça l’amour, de hoopgevende klimaatdocumentaire Tomorrow en Life, Animated. Volgende week komen daar onder andere Lion en Finding Neverland bij.”

De gratis kijkperiode is te via cinetree.nl/samenthuis te activeren met de code ‘samenthuis’. Cinetree is beschrikbaar op pc of laptop of via apps voor iOS, AppleTV, Androiden Samsung SmartTV.