Voor­pre­mière Love in a Bottle bij twee­de edi­tie Kijk Ons

Love in a Bottle

Op 21 mei vindt voor de tweede keer Kijk Ons plaats, het programma rond exclusieve voorpremières van Nederlandse films dat is opgezet door het Nederlands Filmtheater Overleg, Eye Filmmuseum, het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival. Op het programma: Love in a Bottle, de nieuwe film van Paula van der Oest.

Omdat de bioscopen en filmtheaters nog steeds gesloten zijn, wordt de film eenmalig vertoond via Picl, het streamingplatform van de Nederlandse filmtheaters. Met elk verkocht kaartje steunen bezoekers een filmtheater naar keuze. Per theater zijn honderd tickets beschikbaar. De 27 deelnemende theaters zijn te vinden op de website van Kijk Ons.

Het idee voor Love in a Bottle ontstond uit een experiment tijdens de eerste lockdown vorig jaar. De film werd gedraaid met twaalf stagiairs, merendeel afstudeerders van de Filmacademie die door de pandemie hun laatste studiejaar in het water zagen vallen. Hoofdpersonen Lucky (Hannah Hoekstra) en Miles (James Krishna Floyd) zitten door corona opgesloten in hun appartementen in respectievelijk Amsterdam en Londen en communiceren via het beeldscherm. Een ongebruikelijke manier om elkaar beter te leren kennen en een liefdesrelatie te ontwikkelen die begon met een pats-boem-vonken-en-bliksemschicht-moment op het vliegveld.

De vertoning van Love in a Bottle gaat gepaard met een vooraf opgenomen Q&A met Van der Oest en Hoekstra. De film draait vanaf 17 juni in de bioscopen en filmtheaters – deo volente.

Op 4 december 2020 vond de eerste editie van Kijk Ons plaats in 27 filmtheaters met de voorpremière van Kom Hier Dat Ik U Kus. Kijk Ons is het vervolg op de Nederlandse Filmnacht die eerder in het teken stond van onder andere Broers (2017), Niemand in de Stad (2018), Dirty God (2019) en Instinct (2019).