Belfast en The Power of the Dog grootste kans­heb­bers Gol­den Globes

The Power of the Dog

Gisterenavond werden de nominaties bekendgemaakt voor de Golden Globes, de film- en tv-prijzen van de internationale Hollywoodpers die doorgaans een goede voorspeller zijn van de Oscars. The Power of the Dog en Belfast maken ieder kans op zeven beeldjes. Squid Game schrijft geschiedenis als eerste niet-Engelstalige serie onder de genomineerden.

De successerie van Netflix bestendigt het Zuid-Koreaanse succes van Parasite, dat in 2020 als eerste Koreaanse film een Oscar won, en Minari, dat vorig jaar goed was voor een Oscar in de categorie Beste Vrouwelijke Bijrol. Parasite won ook drie Golden Globes en Squid Game kan die score evenaren. De serie is genomineerd voor beste dramaserie, beste acteur en beste mannelijke bijrol.

In de categorie beste dramafilm strijden Belfast, CODA, Dune, The Power of the Dog en King Richard om de hoofdprijs. Zowel Belfast als The Power of the Dog zijn ook genomineerd in zes andere categorieën.

De 79e uitreiking van de Golden Globe Awards vindt plaat op 9 januari 2022. Welke vorm het gala zal aannemen is nog niet bekend.