Focus: Wie of wat wil ik zijn?

Goodbye Stranger

Altijd leuk om na een film de regisseur of acteurs erover te horen praten, of om vooraf een boeiende inleiding te horen. Dat kan deze maand in ruim twintig filmtheaters bij voorpremières van de Nederlandse film Goodbye Stranger. Een initiatief van Kijk ons, de promotieclub voor eigenzinnige Nederlandse films.

Als je de Nederlandse filmwereld ziet als een grote tuin, dan is Kijk ons de tuinman die bezoekers enthousiast op de mooiste bloemen wijst. Het attendeerde ons de afgelopen jaren op onder andere El houb (Shariff Nasr), Nr. 10 (Alex van Warmerdam), Met mes (Sam de Jong) en Kom hier dat ik u kus (Sabine Lubbe Bakker & Niels van Koevorden). Het deed dat met speciale vertoningen, met altijd iets extra’s, vaak Q&A’s met de makers.

De nieuwste loot aan de Kijk ons-stam is Goodbye Stranger, het regiedebuut van Aaron Rookus. Daarin gaat het leven van twintiger Paul crescendo. Hij is een succesvolle playlist-curator bij een muziekstreamingdienst, woont in een geweldig appartement in Amsterdam en heeft het fijn met zijn vriendin. Maar als hij promotie naar Londen krijgt aangeboden, zet hem dat aan het denken. Wat laat hij achter in Amsterdam? Wat is echt belangrijk in zijn leven? Carrière of een rijk sociaal leven?

Kijk ons presenteert tussen 15 en 22 april voorpre­mières van Goodbye Stranger in meer dan twintig filmtheaters. Steeds met een inleiding of een q&a na afloop met Rookus, scenarist Wander Theunis en/of acteurs Martijn Lakemeijer en Claire Bender. Na afloop weten we ongetwijfeld wat echt belangrijk is in het leven.


Kijk ons | 15-22 april | Diverse filmtheaters