Met Suriname heeft Pathé Thuis zijn eerste ‘original’

Suriname

Het fenomeen ‘original’ is vooral bekend van Netflix, Amazon en andere grote platforms die eigen films en series produceren om ze exclusief aan de man te brengen. Pathé Thuis is nu de eerste Nederlandse partij om dezelfde strategie toe te passen. Misdaadfilm Suriname wordt op 20 februari uitgebracht in Pathé-bioscopen en later via de eigen streamingdienst Pathé Thuis.

Anders dan Netflix-producties als The Irishman en Marriage Story krijgt Suriname een normale bioscooprelease, geen korte. Maar vertoning van de film is wel beperkt tot Pathé-bioscopen. Met deze opzet brengt de marktleider op de Nederlandse bioscoopmarkt een nieuw wapen in de strijd om de bezoeker, die tot nu toe vooral werd verleid met steeds betere technologie en luxe stoelen.

Suriname is geregisseerd door Danny Leysner en gaat over Winston Richter, een Surinaamse zakenman die zich heeft opgewerkt tot minister maar wiens verleden hem parten speelt als hij besluit zich kandidaat te stellen voor het presidentschap. De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Rodney Lam, Fajah Lourens, Liza Sips, oud-kickbokser Rodney Glunder en rapper Josylvio. Ook Immanuelle Grives (Alleen maar nette mensen) maakte onderdeel uit van de cast maar werd op het Belgische festival Tomorrowland gearresteerd met een grote hoeveelheid drugs in haar bezit. Ze zei zich hiermee voor te bereiden voor de rol.