Nederland goed ver­tegen­woor­digd op Berlinale

Silver Haze

Zeven Nederlandse producties en coproducties draaien in de selectie van het filmfestival van Berlijn, dat vandaag van start gaat. Het meest in het oog springen de nieuwe films van Sacha Polak en Emma Branderhorst.

De vierde speelfilm van Sacha Polak (Dirty God, Hemel, Zurich) beleeft zijn wereldpremière in de Panorama-sectie van de Berlinale. Silver Haze vertelt het verhaal van een een jonge verpleegster in een Londense buitenwijk, die een traumatische jeugdherinnering probeert te verwerken als ze verliefd wordt op een patiënt. De hoofdrol wordt vertolkt door Vicky Knight, die voor haar hoofdrol in Dirty God door Screen Daily werd uitgeroepen tot Star of Tomorrow 2019.

Voor Emma Branderhorst betekent de selectie van Ma mère et moi voor het Generation 14Plus-programma een terugkeer naar Berlijn. Eerder gingen ook Onderhuids en Vlekkeloos hier in première.

Andere Nederlandse (co)producties die de komende dagen te zien zijn in de Duitse hoofdstad zijn de speelfilms Kiddo van Zara Dwinger, Dearest Fiona van Fiona Tan en de Belgische coproductie Zeevonk van Domien Huyghe, en de korte films Magma van Luca Miesters en Back van Yazan Rabee.