Narcosis niet, Knor mis­schien en It’s Nice in Here wel door voor Oscars

It’s Nice in Here

De Academy of Motion Picture Arts and Sciences heeft de shortlists voor de komende Oscars vrijgegeven. De Nederlandse inzending Narcosis is afgevallen in de strijd om de prijs voor beste buitenlandse film. Twee andere Nederlandse producties maken nog wel kans op een fel begeerd beeldje.

De film van Martijn de Jong haalde het niet tot de shortlist van vijftien. Die bevat voorspelbare titels als Saint Omer (Frankrijk), Corsage (Oostenrijk), Holy Spider (Denemarken) en Close (België). Dat Last Film Show (India), Joyland (Pakistan) en Return to Seoul (Zuid-Korea) doorgaan naar de volgende ronde was minder verwacht.

De shortlist voor beste korte animatiefilm bevat nog It’s Nice in Here van Robert -Jonathan Koeyers. Ook Knor is nog in de race. De stop-motionfilm van Mascha Halberstad is ingezonden in de categorie beste lange animatiefilm, maar daar is nog geen shortlist van bekendgemaakt.

Op 24 januari worden de shortlists verder ingedikt tot nominatielijstjes en dan gaat het er echt om spannen. De prijzen worden op 12 maart uitgereikt in Los Angeles.