Miljoen bezoekers voor Intouchables

  • Datum 21-08-2012
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Intouchables

Van Intouchables is gisteren het miljoenste bioscoopticket verkocht. De Franse komedie draait al sinds maart in de zalen en groeide sindsdien gestaag uit tot de (voorlopig) best bezochte film van het jaar.

Dat de film, over de vriendschap tussen een rijke verlamde en zijn verzorger uit de banlieues, afkomstig is van de kleine distributeur De Filmfreak maakt het succes des te opmerkelijker. Heel veel geld voor promotie was er niet en de distributierechten werden gekocht nog voor de film uitgroeide tot wereldhit. Vóór Intouchables was Profession: Heartbreaker de best bezochte film van De Filmfreak. De zomerse romkom met Vanessa Paradis en Romain Duris was vorig jaar goed voor 26.000 bezoekers.

In thuisland Frankrijk is Intouchables met 19 miljoen bezoekers en een omzet van meer dan 125 miljoen euro de op drie na best bezochte film aller tijden. De film moet alleen Bienvenue chez les Ch’tis (2008) en Titanic (1997) voor zich dulden. Wereldwijd verdiende de film al meer dan 290 miljoen euro.

Jesse Heijnis