IFFR opent met wereldpremière van Dirty God

De 48ste editie van het International Film Festival Rotterdam wordt op 23 januari 2019 geopend met de wereldpremière van Dirty God. De eerste Engelstalige film van Sacha Polak was eerder al geselecteerd voor de hoofdcompetitie van Sundance, als eerste Nederlandse film ooit. De vertoning in de VS vindt plaats enkele dagen na de festivalstart in Rotterdam.

Dirty God portretteert de jonge moeder Jade, die na een zuuraanval haar knappe uiterlijk kwijt is en op zichzelf wordt teruggeworpen. Worstelend met moederschap, eenzaamheid en een beperkt zelfbeeld probeert zij zich staande te houden in hedendaags Londen. “Deze grandioze film grijpt je bij je strot, maar tekent tegelijkertijd een complex en gelaagd beeld van en sterke vrouw die met haar eigen moeilijke situatie dealt”, aldus festivaldirecteur Bero Beyer.

Dirty God was onderdeel van BoostNL tijdens de CineMart van 2016, de productiemarkt van het IFFR. Het is Polaks derde speelfilm. Haar debuut Hemel (2012) en het daarop volgende Zurich (2015) zijn allebei op het filmfestival van Berlijn vertoond. De regisseur maakte ook nog de lange documentaire Nieuwe Tieten (2013) en enkele kortfilms.