Do Not Hesitate namens Ne­der­land naar Oscars

Do Not Hesitate

Do Not Hesitate van regisseur Shariff Korver is geselecteerd om namens Nederland te worden ingezonden naar de Academy Awards. De film dingt mee naar de Oscar in de categorie International Feature Film. De 94ste Oscaruitreiking vindt plaats op 27 maart 2022.

Do Not Hesitate werd door een zeventien-koppige selectiecommissie gekozen uit veertien aanmeldingen. Op 21 december wordt de shortlist bekendgemaakt en op 8 februari wordt het lijst kanshebbers ingekort tot de genomineerden.

Do Not Hesitate is Korvers tweede speelfilm. Hij ging eerder dit jaar in wereldpremière tijdens het Tribeca Film Festival in New York en was in september te zien tijdens het Nederlands Film Festival. De film gaat over drie jonge soldaten op een vredesmissie in het Midden-Oosten. Als hun voertuig pech krijgt in het midden van de woestijn en ze de veertienjarige Khalil ontmoeten, raken ze steeds meer hun grip op de werkelijkheid kwijt en groeit hun gevoel van paranoia.

Do Not Hesitate is geproduceerd door Lemming Film en wordt gedistribueerd door September Film. De film draait vanaf 11 november in de bioscoop.