Do Not Hesitate grootste kans­hebber Gouden Kalveren

Do Not Hesitate

Gisteren zijn de nominaties voor de Gouden Kalveren bekend gemaakt. Grootste kanshebber voor de prijzen is Do Not Hesitate, dat meedingt in acht categorieën. Aanstaande vrijdag worden de prijzen uitgereikt tijdens het Gouden Kalveren Gala in Utrecht.

Do Not Hesitate maakt kans in de categorieën Beste film, Beste regie, Beste scenario, Beste hoofdrol in een speelfilm, Beste bijrol in een speelfilm, Beste montage, Beste sound design en Beste costume design. De geanimeerde stop-motionfilm Knor is de op één na best scorende titel met vijf nominaties, waaronder die voor Beste regie en Beste film. Nr. 10 werd drie keer genomineerd en Pink Moon tweemaal.

Narcosis, de Nederlandse inzending voor de Oscars, komt vier keer voor op de lijstjes. De film van Martijn de Jong heeft al een prijs op zak. De Kring van Nederlandse Filmjournalisten verkoos hem tot winnaar van de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek.

Van de series zijn Het jaar van Fortuyn en Dirty Lines de grootste kanshebbers. Zij zijn allebei drie keer genomineerd. Rampvlucht volgt op de voet met twee nominaties.