Focus: Parool Film Festival

Sorry We Missed You

Je kunt wachten tot interessante films in de filmtheaters te zien zijn, maar een flink aantal kun je alvast als voorpremière zien op de vierde editie van het Parool Film Fest (Paff) in Amsterdam. Het festival vertoont van 10 t/m 13 oktober zijn selectie.

Wie geen tijd en geld heeft om naar de filmfestivals van Cannes, Venetië, Berlijn en Toronto te reizen, moet het Parool Film Fest niet overslaan, want van al deze festivals zijn films op het vierdaagse festival te zien. Daarmee geeft Paff een voorproefje van arthousefilms in het nieuwe seizoen. Het festival richt zich op de auteurscinema en vertoont dus films, waarin de visie van de regisseur duidelijk zichtbaar is.

Zoals in Sorry We Missed You, een sociaal drama van Ken Loach over de rechteloosheid van mensen in onderbetaald flexwerk. Zoals al minstens een halve eeuw maakt Loach van zijn socialistische hart geen moordkuil en klaagt hij kapitalistische uitbuiting aan. Ook te zien op Paff de Gouden Palm-winnaar Parasite van Bong Joon-ho, de Zuid-Koreaanse filmmaker die voor geeneen genre zijn hand omdraait. In de tragikomedie over klassenverschillen dringt een werkloze familie een rijke familie binnen. De film toont de gevolgen van de groeiende kloof tussen rijk en arm. Het festival vertoont ook Céline Sciamma’s Portrait de la jeune fille en feu, een liefdesdrama over een schilderes en de bruid die zij moet schilderen. In Cannes bekroond met de scenarioprijs. Nog een paar aanbevolen titels: La belle époque (Nicolas Bedos), Beats (Brian Welsh), Light of My Life (Casey Affleck) en Før frosten (Michael Noer).


paff.nl