Links

Erland Josephson en Liv Ullmann in Ingmar Bergmans Scènes uit een huwelijk (1973)

Wat is er deze week bij andere media te lezen, te zien en te beluisteren? Liv Ullmann en Jessica Chastain discussiëren over monogamie, Wes Anderson neemt een stad over en Frozen krijgt een gruwelijke wending.

Filmmuziek
Sufjan Stevens en Angelo de Augustine sloten zich een maand op, keken ’s avonds films en schreven overdag liedjes als You Give Death a Bad Name (over Night of the Living Dead) en Reach Out (over Der Himmel über Berlin). Zelf voelt Stevens zich als muzikant soms ook een filmmaker, vertelt hij.
Little White Lies

Lav Diaz
Door de films van Lav Diaz voortdurend in verband te brengen met de internationale stroming van de slow cinema, gaan we voorbij aan de specifiek Filipijnse context waarin zijn films staan, betoogt May Adadol Ingawanij.
New Left Review

Op locatie
De straten van Angoulême, een stadje in het zuidwesten van Frankrijk, bleken precies het type pittoresk waar Wes Anderson naar op zoek was voor zijn film The French Dispatch. De inwoners zagen hun straten, pleinen en gebouwen voor hun ogen fictief worden.
The New York Times

Tweede huwelijk
“Jessica Chastain and Liv Ullmann are cheerfully arguing about monogamy.” Rachel Handler interviewt de twee actrices naar aanleiding van de remake van Scènes uit een huwelijk.
Vulture

Verkleurd
Het inkleuren van een Frozen-plaatjesboek lijkt een zoete hobby, maar Jordan Persegati gebruikt zijn kleurpotloden op een manier waar je je kinderen niet bij in de buurt wil hebben.
YouTube