Links

  • Datum 19-05-2019
  • Auteur Erik Schumacher
  • Categorieēn RubriekLinks
  • Deel dit artikel

Deze week de moeite waard op het wereldwijde web: de opmars van internationale arthouse in China; een tweekoppig project van Mike Mills en The National; twee dagen met Laura Dern; de lol van slechte films kijken verklaard; een thema-nummer over filmdieren; en een sterk verhaal van Pam Grier.

China
In de schaduw van het blockbustergeweld vieren arthousefilms als Caphernaüm en Shoplifters grote successen in China. Ook in Cannes wordt zaken doen met China dus steeds belangrijker.
IndieWire

Wisselwerking
De één mag geen soundtrack heten en de ander geen videoclip: de nieuwe plaat van The National en de nieuwe korte film van Mike Mills zijn zelfstandige werken die in wisselwerking met elkaar ontstonden.
YouTube

Dern
“Going that half-step too far is something that she’s very good at.” Twee dagen met Laura Dern.
The New York Times

Goed slecht
Waarom zou je voor je lol naar een slechte film kijken? Een fervent liefhebber verklaart zijn hobby.
Longreads

Dieren
Het nieuwe nummer van The Cine-Files staat geheel in het teken van filmdieren: van de antikoloniale lama uit Zama tot het uitstekend acterende beertje uit Paddington.
The Cine-Files

Tweet
In 1976, I placed Richard Pryor’s injured horse in the back seat of my 4 door Jaguar to take to the Vet. I drive down the 405 with Richard in the passenger seat wearing his bathrobe, Ginger his horse thinking I’m crazy, drivers following us, we saved her life that day.
Pam Grier