Weer nieuwe streaming­dienst naar Neder­land: SkyShowtime

Na Viaplay en HBO Max krijgt Nederland er dit jaar nog een streamingdienst bij: SkyShowtime. Het is een gezamenlijke dienst van de Amerikaanse mediareuzen Paramount Global en Comcast Corporation. De nieuwe speler op de inmiddels drukke streamingmarkt biedt bij de lancering ruim 10.000 uur aan content aan.

De moederbedrijven van SkyShowtime controleren acht grote studio’s: Universal Pictures, DreamWorks, Sky Studios, Peacock, Paramount+, Showtime, Paramount Pictures en Nickelodeon. Het aanbod van deze studio’s bevat nogal wat bekende series, van de Star Trek-franchise en Frasier tot The Good Wife en de Fresh Prince of Bel-Air reboot Bel-Air. Onder de films die getoond zullen worden, bevinden zich onder andere Top Gun: Maverick, Jurrasic World Dominion, Indiana Jones, The Godfather en The Wolf of Wall Street.

De introductie van SkyShowtime in Nederland is onderdeel van een ‘uitrol’ in twintig Europese landen. Dat is een potentiële markt van 90 miljoen huishoudens. De exacte lanceerdatum is nog onbekend en dat geldt ook voor de prijs van een abonnement.