Weer een streamer erbij: Canal+ terug in Nederland

Het was de afgelopen maanden relatief rustig in het Nederlandse landschap van streamingdiensten. Na een constante toestroom van nieuwe streamers leek de markt even verzadigd. Maar er zit weer beweging in. Sinds vandaag is ook – en opnieuw – Canal+ beschikbaar in ons land.

Canal+ is geen onbekende in Nederland. Tot 2004 was de van oorsprong Franse zender actief in Nederland en bleef na die tijd beschikbaar via Canal Digital. Maar nu is Canal+ terug als streamingdienst

Canal+ is gespecialiseerd in Europese films en series. De dienst is al actief in meer dan vijftig landen en heeft ruim 25 miljoen abonnees in Europa, Afrika en Azië. In Nederland is Canal+ beschikbaar via de bekende appstores en bij Ziggo. De app, die maandelijks opzegbaar is, kost €4,99.

Canal+ presenteert ‘original’, eigen producties zoals The Brigade en de Noorse serie Furia. Daarnaast zijn film te zien als The Wolf of Wall Street, Riphagen, The Whale, The Hitman’s Wife’s Bodyguard en The King’s Speech. Van buiten Europa komt de nieuwe actieserie Negotiator uit Brazilië. Het aanbod bestaat verder nog uit sportdocumentaires en registraties van cabaretvoorstellingen van onder andere Jochem Myjer en Roué Verveer.