Links – 8 februari 2012

Nick Krause (rechts) in The Descendants
De bravoure van een slome nietsnut, een politieke rel rond Clint Eastwood, Bela Tarr over zijn oeuvre, een vuile oorlog rond een acterende hond, onthullingen over het verhaal achter Groundhog Day en een tot de verbeelding sprekend schilderij van David Lynch.
Doorbraak
Nick Krause bleeft momenteel zijn doorbraak met zijn rol als slome nietsnut in The Descendants. In werkelijkheid blijkt hij over te lopen van energie en bravoure. De verslaggeefster van The New York Times kan niet ophouden met lachen.
— The New York Times
Linkse auto’s
Bij de jaarlijkse tv-uitzendingen van de Super Bowl in Amerika zijn de reclames even belangrijk als de sport. Bedrijven investeren miljoenen in spotjes die speciaal voor de gelegenheid worden opgenomen en waar televisiekijkers zowaar naar uitkijken. Dit jaar figureerde Clint Eastwood in een reclame voor automerk Chrysler. Zijn politieke vrienden van de Republikeinse partij reageerden onthutst: steunde Eastwood hier nu plotseling de bailout van de auto-industrie, waar hij zich eerder zelf tegen uitsprak?
— The Huffington Post
De complete Tarr
Met The Turin Horse maakte Bela Tarr naar eigen zeggen zijn zwanenzang als regisseur. Een mooie gelegenheid om in gesprek met de Hongaarse meester een voor een al zijn films af te gaan. "All my movies are comedies! Except The Turin Horse."
— Film Comment
Hondenoorlog
Blackie, de Doberman uit Martin Scorsese’s Hugo, werd dit jaar aanvankelijk genegeerd bij de Golden Collar Awards voor de beste prestatie van een dier in een film. Na een verontwaardigde brief van Scorsese in de Los Angeles Times werd ze alsnog genomineerd. Het was het begin van een vuile oorlog. Geruchten doken op dat de prestaties van Blackie in Hugo met computeranimaties bevorderd zijn. In de talkshow van Ellen Degeneres impliceert Scorsese dat die roddels uit de koker komen van de machtige Harvey Weinstein, die als producent van The Artist campagne voert voor Jack Russel Uggie.
— The Hollywood Reporter
Boze ex
Ieder jaar wordt door fans op 2 februari Groundhog Day gevierd, ter ere van de gelijknamige film uit 1993 waarin Bill Murray talloze malen dezelfde dag herbeleeft. Voor de gelegenheid deelde acteur Eddie Deezen dit jaar zijn kennis van eerdere versies van het scenario. Hij onthult eindelijk waarom de dag steeds opnieuw begint — een vloek van een boze ex — en hoeveel tijd verstrijkt voordat de vloek verbroken wordt: niet minder dan tienduizend jaar van telkens weer dezelfde dag.
— Neatorama
Tweet
Dear Twitter Friends, I’m trying to finish a painting called "Duckman’s Injury." Please let me know what you’re up to these days.
— David Lynch
Erik Schumacher