Links – 31 juli 2013

  • Datum 31-07-2013
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Cate Blanchett in Blue Jasmine

De vrouwen van Woody Allen, John Cassavetes en de trui van Pauline Kael, de zomer van de flops, Errol Morris over The Act of Killing en Vietnam, een grapje van IMDb en de première-oorlog tussen Toronto en Venetië.

Woody en de vrouwen
Volgens voorspellingen maakt Cate Blanchett met haar rol in Blue Jasmine een goede kans om de vierde actrice te worden die een Oscar overhoudt aan een film van Woody Allen. Zijn actrices over de vrouwelijke kanten van de regisseur: "He lives for dramatic flare, gossip, intrigue, crippling heartache and turmoil — just as long as it’s happening to someone else."
The New York Times

Ruzie
Een stripverhaal over die keer dat een pisnijdige John Cassavetes de trui van Pauline Kael uit een taxi meegriste en ze hem de volgende dag thuis opzocht om verhaal te halen.
Bam Blog

Bloederig verleden
Documentairemaker Errol Morris (The Fog of War) werkte als uitvoerend producent mee aan The Act of Killing. In een essay legt hij een verband tussen die documentaire en de Amerikaanse omgang met de herinnering aan Vietnam.
Slate

Kleine ode
Een charmante knipoog naar de versterker van Nigel Tufnel: bij IMDb gaat de sterrenwaardering voor This is Spinal Tap tot elf.
IMDb

Flops
After Earth, White House DownThe Lone Ranger, R.I.P.D. — deze zomer flopt de ene na de andere peperdure blockbuster. Krijgen Steven Spielberg en George Lucas gelijk met hun voorspelling dat de grote studio’s hun koers zullen moeten omgooien om te overleven?
Variety

Tweet
Hoort U ook Italianen schreeuwen? Dat is Venetië, die verpletterd wordt door Toronto. #tiff

Ruben van Eijl

Erik Schumacher