Links – 25 mei 2014

  • Datum 25-05-2014
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Jack Black in de titelrol van Richard Linklaters Bernie (2011)

Richard Linklater haalt een moordenaar in huis, de overeenkomst tussen Benny Hill en Michael Haneke, de opkomst van de popmuzikant als filmcomponist, het lange wachten op het monster, de nieuwe Kids van Larry Clark en een geduldige ode aan The Rocky Horror Picture Show.

Logé
Het lijkt de vergezochte synopsis van een sitcom. Een rechter laat een moordenaar vrij op één voorwaarde: dat hij intrekt bij de regisseur die een film over hem maakte. Maar het is echt. De regisseur heet Richard Linklater. Hij vertelt: "The guiding principle is, ‘Don’t be an asshole.’"
RogerEbert.com

Fast motion
Wat delen Benny Hill en Michael Haneke? Hun voorliefde voor het doorspoel-effect. Een video-essay brengt een ode aan de fast-mo.
Press Play

Filmrock
Popmuzikanten klussen steeds vaker bij als filmcomponist, met als bekendste voorbeelden Johnny Greenwood van Radiohead (There Will Be Blood) en Trent Reznor van Nine Inch Nails (The Social Network). Wat is de invloed van al die indie-rockers?
The Dissolve

Voorspel
In de nieuwe Godzilla-film duurt het een uur voordat het monster eindelijk in beeld verschijnt. "As a simple dramatic principle of writing something scary, the unknown is the most frightening thing," zegt scenarist Dan O’Bannon (Alien). Over de regels van het voorspel.
Slate

Geboortekaartje
Larry Clark heeft nieuwe Kids, en ze heten Lukas, Théo, Serena en Angie.
Dazed

Tweet
… pation.

Frank Furter maakt de geduldigste grap uit de geschiedenis van Twitter

Erik Schumacher