Links – 24 maart 2013

  • Datum 24-03-2013
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Filmkleding gefotografeerd door Candice Milon

Iconische filmkleding uit de context gehaald, Christopher Doyle heeft maling aan beleefdheden, de Nederlandse filmindustrie verhuist naar het buitenland, de inspiratie voor Spring Breakers, de kanshebbers voor Cannes en de geheime overpeinzingen van Steven Soderbergh.

Quiz
Candice Milon fotografeert beroemde filmkleding. Het is mooi quizmateriaal: wie herkent alle films?
Vlamboyant

Belediging
Cinematograaf Christopher Doyle, bekend van zijn werk met Wong Kar-wai, neemt in gesprek met Blouin geen blad voor de mond. De cinematografie-Oscar voor Life of Pi? "I think it’s a fucking insult to cinematography." Lincoln? "Do you not fucking realise the rest of the world just sits back laughing."
Blouin

Hongaars Haarlem
EénVandaag
doet verslag vanuit Hongarije, waar middeleeuws Haarlem is nagebouwd. Kenau, een nieuw historisch drama met Barry Atsma en Monic Hendrickx, kon vanwege het ongunstige belastingklimaat niet in Nederland gedraaid worden. Ligt de toekomst van de Nederlandse filmindustrie in het buitenland?
EénVandaag

Alien
Als Harmony Korine’s nieuwe film Spring Breakers dezelfde cultstatus bereikt als Kids, zal dat vooral te danken zijn aan Alien, het personage van James Franco. Een zoektocht naar de oorsprong van dat personage komt uit bij Riff Raff, rapper en internetfenomeen.
Grantland

Voorpret
Cannes 2013 heeft een poster. Een leuk zoethoudertje, maar we kijken natuurlijk vooral uit naar de bekendmaking van de selecties voor de competities op 18 april. IndieWire zet veertig films op een rijtje die kans maken geselecteerd te worden, met één Nederlandse kandidaat.
IndieWire

Tweet
I don’t understand why I have to die but the scarlet medusa jellyfish doesn’t. Although it does have to eat out of its own asshole.

Bitchuation, het niet-meer-zo-geheime Twitter-alias van Steven Soderbergh

Erik Schumacher