Links – 23 december 2013

  • Datum 23-12-2013
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Tilda Swinton in Bong Joon-ho’s Snowpiercer

Harvey Weinstein ruziet met Bong Joon-ho, scenaristen over de lastigste scènes van 2013, een Oscartrailer vol gezelligheid, de ethische dilemma’s van een documentairemaker, kersthoorspelen van Orson Welles en Shia LaBeouf door het stof.

Knip
Harvey ‘Scissorhands’ Weinstein is weer bezig: de machtige distributeur wil Bong Joon-ho’s Snowpiercer verknippen voor de Amerikaanse markt. Bong verzet zich met hand en tand.
Sight & Sound

Lastig
Rond iedere jaarwisseling vraagt Vulture scenaristen van de grote films van het jaar welke scène ze het lastigst vonden om te schrijven. In de nieuwe lading onder meer Richard Linklater over Before Midnight, Jonás en Alfonso Cuarón over Gravity en John Ridley over 12 Years a Slave.
Vulture

Gezellig
Vorig jaar koos de Academy voor Seth MacFarlane als Oscarpresentator. Die poging om — naar voorbeeld van Ricky Gervais bij de Golden Globes — met grove humor een nieuw publiek te boeien, resulteerde in een avond vol tenenkrommend seksisme. Dit jaar kiest men met Ellen Degeneres weer voor de gezelligheid. De trailer moet uitstralen dat iedereen erbij hoort.
The Huffington Post

Paternalisme
"For me, the conventional wisdom about the responsibilities of filmmakers who chronicle the "lower" classes or the poor is founded as much on admirable ethics as it is on paternalism and infantilization." Documentairemaker John Dentino over de ethische dilemma’s van zijn vak.
Senses of Cinema

Luistervoer
Voor de feestdagen: vier kersthoorspelen van Orson Welles.
Wellesnet

Tweet
I fucked up.

Shia LaBeouf werd betrapt en nog eens betrapt en nog eens betrapt op plagiaat.

Erik Schumacher