Knor als eerste Neder­landse ani­ma­tie­film geno­mi­neerd voor EFA

Knor

Knor is genomineerd voor een European Film Award in de categorie beste lange animatie van het jaar. Het is de eerste keer dat een Nederlandse productie kans maakt op een ‘Europese Oscar’ in die categorie. Op 10 december worden de prijzen uitgereikt in het IJslandse Reykjavik.

De film van Mascha Halberstad neemt het op tegen Little Nicholas – Happy as Can Be, My Love Affair with Marriage, My Neighbor’s Neighbors en No Dogs or Italians AllowedKnor is overigens niet de enige Nederlandse titel in de drie categorieën waarvan de nominaties inmiddels zijn bekend gemaakt. Three Minutes – A Lengthening van Bianca Stigter is genomineerd in de categorie beste korte film.

De EFA-nominatie van Knor komt bovenop eerder succes. Bij de uitreiking van de Gouden Kalveren was de animatiefilm de grote winnaar. Het verhaal over een negenjarig meisje dat een varkentje als huisdier cadeau krijgt van haar opa die er zelf andere plannen mee heeft, werd onder meer uitgeroepen tot beste film. Knor is ook de Nederlandse Oscar-inzending voor beste lange animatie.