Imanuelle Grives opgepakt met grote hoeveelheid drugs

Alleen maar nette mensen

De Nederlandse actrice Imanuelle Grives (Alleen maar nette mensen) is afgelopen zondag gearresteerd op het Belgische popfestival Tomorrowland. Ze zou een grote hoeveelheid drugs bij zich hebben, waaronder honderd xtc-pillen. Volgens haar advocaat was ze zich aan het voorbereiden op een nieuwe rol.

De Belgische politie vond naast xtc ook nog twintig gram cocaïne, elf gram ketamine, MDMA en weed. Ook op Grives’ Airbnb-adres werden nog meer drugs gevonden. De actrice wordt verdacht van handel in en bezit van verdovende middelen.

Volgens Grives’ advocaat was zij zich aan het voorbereiden op een nieuwe rol. Dat doet ze doorgaans bijzonder grondig en leeft zich zo goed mogelijk in. Voor een serie over daklozen heeft ze eens wekenlang op straat gewoond.

Grives speelde een van de hoofdrollen in Alleen maar nette mensen. Daarnaast was ze te zien in Vechtmeisje en de tv-series Spangas, Flikken Rotterdam en Celblok H. Haar volgende film die uitkomt is De Club van Lelijke Kinderen, die nu in postproductie is.