Imagine Film Festival opent met Wendy, sluit met Sea Fever

Wendy

Imagine Film Festival heeft dit jaar een kleinere, hybride vorm maar gaat wel gewoon door. Het festival voor genrefilms gaat op 4 september in het Amsterdamse filmtheater Kriterion van start met Wendy. Drie dagen later wordt afgesloten met de prijsuitreiking en de Ierse film Sea Fever.

Wendy is de nieuwe film van de Amerikaanse regisseur Benh Zeitlin, die eerder Beasts of the Southern Wild maakte. Wendy vertelt het verhaal dat voorafgaat aan Peter Pan en speelt zich af in het zuiden van de Verenigde Staten. De film draaide eerder dit jaar op het Sundance Festival.

Sea Fever

Sea Fever van Neasa Hardiman gaat over een vrouwelijke onderzoeker die meegaat op een vissersboot en erachter komt dat mysterieuze krachten het schip en opvarende bedreigen. De film maakt deel uit van het themaprogramma Nature Strikes Back! dat de verstoorde relatie tussen mens en natuur onder de loep neemt en verbeelding inzet om eens anders naar de klimaatcrisis te kijken.

Online is het programma Nieuw Nederlands Peil te zien, met zes wereldpremières. Ook virtueel is Level Up, dat fantastische games presenteert.