Genomi­neer­den Gouden Kalf-pu­blieks­prijs bekend

Gisterenavond zijn tijdens RTL Boulevard de drie genomineerden voor de Gouden Kalf-publieksprijs bekendgemaakt. De strijd om de gunst van het Nederlandse publiek gaat tussen De Slag om de Schelde, Luizenmoeder De Film en Bon Bini: Judeska in da House.

De genomineerden hebben het allemaal goed gedaan in de Nederlandse bioscoop. Zowel De Slag om de Schelde en Luizenmoeder De Film hebben inmiddels de status van Platina Film, wat betekent dat meer dan 400.000 mensen de films zijn gaan zien. Bon Bini: Judeska in da House wist als eerste titel in post-lockdowntijd een Gouden Film (100.000 bezoekers) te scoren, maar komt nog tekort voor een platina onderscheiding. De twee eerdere Bon Bini-films van Jandino Asporaat wonnen wel de Gouden Kalf-publieksprijs, in respectievelijk 2016 en 2019.

De Gouden Kalf-publieksprijs wordt uitgereikt sinds 2001. Vorig jaar werd er in het eerst in twintig jaar geen winnaar uitgeroepen. De prijs wordt uitgereikt tijdens het Nederlands Film Festival, dat plaatsvindt van 24 september tot en met 1 oktober in Utrecht.