FilmThuis – 9 mei 2011
Het is een moordweek voor thuiskijkers, toont de selectie van eerder in de Filmkrant besproken films die deze week in Nederland op dvd verschijnen.
the killer inside me (Michael Winterbottom, 2010)
Paradiso Home Entertainment, te koop vanaf 9 mei
‘Bij the killer inside me, een adaptatie van Jim Thompsons gelijknamige pulproman uit 1952, speelt een kwaal op waar Winterbottom chronisch last van heeft: haast. (…) Er zitten slordigheden in de vorm (de film mist ritme, de special effects zijn krakkemikkig, Jesscia Alba kan niet acteren), maar wat hem echt parten speelt, is de manier waarop hij de inhoud afraffelt.’ Asher Boersma in Filmkrant #325 (oktober 2010)
les amours imaginaires (Xavier Dolan, 2010)
Homescreen, te koop vanaf 10 mei
‘Het veelvuldig gebruik van slomo en de ogenschijnlijke oppervlakkigheid van de film kwamen Dolan op beschuldigingen van narcisme te staan. Maar juist in die overdadige stijl zit ook een scherpe kritiek op deze oppervlakkige wereld vervat.’ Joost Broeren in Filmkrant #329 (februari 2011). Lees ook het interview met Xavier Dolan over de film.
schemer (Hanro Smitsman. 2010)
Warner Home Video, te koop vanaf 11 mei
"Het moest een film worden over een moord waarvoor geen duidelijk motief is. Dat is de werkelijkheid. De meeste verklaringen voor moord houden geen stand. De waarheid is dat moord geen taboe is. Mensen verzinnen altijd wel een reden om iemand te vermoorden", aldus regisseur Hanro Smitsman in het interview door Jos van der Burg in Filmkrant #325 (oktober 2010). Lees ook de recensie van de film.
Claude Chabrol Box
Lime-Lights Pictures, te koop vanaf 12 mei
Met: la cérémonie/l’enfer/merci pour le chocolat/une affaire de femmes
‘Eigenlijk toonde Chabrol zich, zoals de meeste regisseurs van de Nouvelle Vague, verwonderlijk ontembaar en onverbeterlijk. Hij hield ons scherp en is dat blijven doen na zijn dood, omdat zijn hele werk een ‘provocerend ontbreken van elke moraal’ laat zien, zoals de Australische criticus Ross Gibson heeft gezegd. (…) En we moeten allemaal van tijd tot tijd door elkaar geschud worden door kunst die geen moraal kent’, aldus Adrian Martin in zijn column ‘World Wide Angle‘ in Filmkrant #325 (oktober 2010). Lees ook de recensie van een eerdere Chabrol-box.