Emmy Kids Award voor De regels van Floor

De regels van Floor

Vandaag zijn voor de achtste keer de Emmy Kids Awards uitgereikt. In de categorie Series ging de prijs naar het eerste seizoen van de Nederlandse serie De regels van Floor. In verband met anti-coronamaatregelen was er geen officieel evenement en werden de winnaars via website en social media bekend gemaakt.

De regels van Floor wordt geregisseerd door Maurice Trouwborst en is gebaseerd op de kinderboekenreeks van Marjan Hoffman, die ook meeschreef aan de tv-serie. Hoofdpersoon Floor is een eigenwijs en eigengereid meisje dat vindt dat kinderen net zo goed als volwassenen regels mogen maken. Per aflevering komt een van haar empirisch gefundeerde levenslessen aan bod – wat doe je als je een spuuglelijke jas cadeau krijgt? of hoe ga je om met een superirritante broer?

De productie van NL Film & TV en de VPRO kon ook in eigen land al rekenen op positieve recensies en won vorig jaar een Cinekid Leeuw als beste Nederlandse tv-serie. Bij de Emmy Kids Awards verkoos de jury De regels van Floor boven het vierde seizoen van Guru Paarvai (Singapore), het derde seizoen van Jamie Johnson (Groot-Brittannië) en het eerste seizoen van het Braziliaanse Malhação: Vidas Brasileiras.