Emmy voor Neder­landse kin­der­serie Kabam!

Kabam!

De Nederlandse kinderserie Kabam! van KRO-NCRV heeft een International Emmy Award gewonnen. De productie van IJswater Films won in de categorie Kids:Live-Action. Kabam! werd vorig jaar tijdens Cinekid al uitgeroepen tot beste Nederlandse fictieserie.

Kabam! is een kleuterdramaserie waarin telkens een leerling uit de klas van meester Mo vertelt over zijn of haar angst. Met de korte verhalen willen de makers, regisseur Elisabeth Hesemens en scenaristen Lilian Sijbesma en Floor Paul, laten zien “dat iedereen wel eens bang is” en dat daar oplossingen voor zijn te verzinnen.

Kabam! had concurrentie van series uit Singapore, Australië en Mexico. De prijzen voor de beste tv-programma’s die buiten de Verenigde Staten zijn gemaakt, werden voor de vijftigste keer uitgereikt. Het lijstje Nederlandse winnaars is niet heel lang. Zo kregen onder andere Pierre Bokma (2007), Bianca Krijgsman (2014) en Maryam Hassouni (2006) prijzen voor hun acteerwerk en werd Peter R. de Vries (2008) bekroond vanwege zijn reportage over de verdwijning van Natalee Holloway.