Emmy voor Nederlandse tv-serie Heart­break High

Heartbreak High

Nederlands succes bij de uitreiking van de International Emmy Awards, de belangrijkste internationale prijzen voor tv-producties. Heartbreak High werd uitgeroepen tot beste kinderdramaserie. De reboot van de Australische serie komt uit de koker van het Amsterdamse productiebedrijf NewBe, dat hiervoor samenwerkt met het Britse Fremantle.

De door Netflix uitgezonden serie gaat over het dagelijks leven van een groep middelbare scholieren in Australië. Het is een herneming van de gelijknamige serie die tussen 1994 en 1999 werd uitgezonden en ook in Nederland populair was. Het eerste seizoen van de reboot is in Australië bekroond met zes AACTA-prijzen. Netflix heeft een tweede seizoen aangekondigd.

De International Emmy Awards werden gisterenavond in New York voor de 51ste keer uitgereikt. Zoals te verwachten viel werden de nominatielijstjes gedomineerd door Netflix en Amazon, de streamingdiensten die al jaren de belangrijkste spelers zijn in de markt voor tv-series. De prijs voor beste dramaserie ging naar The Empress. Derry Girls – season 3 werd uitgeroepen tot beste comedyserie. En Mariupol: The People’s Story kreeg de prijs voor beste documentaire.