Cinetree en Hivos lan­ceren online klimaat­film­festival

Tomorrow

Smeltende ijsschotsen, stijgende temperaturen en op hol geslagen barometers. Vrijwel ieder filmfestival besteedt er wel aandacht aan. Maar een evenement volledig gewijd aan het klimaat was er nog niet, zeker niet met positieve inslag. Streamingdienst Cinetree en ontwikkelingsorganisatie Hivos springen in het gat met het Tomorrow Filmfestival.

Het online filmfestival dat plaatsvindt tussen 27 november en 4 december moet tegenwicht bieden aan de klimaatdepressie en precaire mentale gezondheid van vooral veel jongeren. In plaats van doemscenario’s en negatieve berichtgeving wil Tomorrow hoop bieden, en informeren over klimaatrechtvaardigheid en natuurbehoud. Aanleiding van het festival is de start van de 28ste COP, beter bekend als de klimaattop.

Het programma van Tomorrow is gevarieerd. Er zijn documentaires te zien als The Biggest Little Farm, Tomorrow, Bigger Than Us en The Salt of the Earth, maar ook de filmhuishit Captain Fantastic, de feelgoodfilm Woman at War en de korte film How Light Gets In. De selectie is gemaakt door Cinetree in samenwerking met acteurs Hanna Verboom en Jacob Derwig, boerin Anne van Leeuwen en filosoof Karim Benammar.