Big Bang is thema tweede editie Ka­boom Ani­matie Festival

De tweede editie van Kaboom Animatie Festival, de samenvoeging van het Amsterdamse KLIK! en het Utrechtse Holland Animation Film Festival, vindt plaats van 29 maart tot en met 4 april 2021. Het thema is Big Bang: de oerknal als symbool voor een nieuwe start. Het festival met zowel een online als offline component presenteert 178 films uit 41 landen.

Het themaprogramma Big Bang bevat films over dinosaurussen en oermensen, klunzige goden en duveltjes uit een doosje. Een kleine greep uit het aanbod: Never Like the First Time, The Sexual Life of Dinosaurs, Woman, Le clitoris, Het scheppen van een koe en Tales from the Multiverse & Mythopolis.

Het Features in Competition-programma bevat onder andere On-Gaku: Our Sound van Kenji Iwaisawa, Mosley van Kirby Atkins; My Favorite War van Ilze Burkovska-Jacobsen, The Old Man van Mikk Mägi & Oskar Lehemaa; De beroemde bereninvasie van Sicilië van Lorenzo Mattotti, Marona van Anca Damian, en Gerrit van Dijk – Ik tel mijn tekeningen van Emma Westermann.

Nederlandse animatie uit de afgelopen twintig jaar zijn te zien in Focus on Dutch Animation 2000-2020. Het gaat om films als Anglobilly, Beak, Cat Meets Dog, Chase, Dolls vs Dictator, Extrapolate, Half a Life, Hot Tea, Mute, Seventeen, Under the Apple Tree en Wine Wenches.

Speciale aandacht is er voor de Franse studio Folimage. In het speciale focusprogramma draaien de featurefilms A Cat in Paris en Aunt Hilda en diverse korte films. In het Expanded Cinema-programma is aandacht voor virtual reality en augmented reality.

Kaboom Animatie Festival vindt plaats van 29 maart tot en met 4 april 2021 in Het Ketelhuis in Amsterdam. Een flinke selectie van de films is in diezelfde periode te zien in filmhuizen door heel Nederland.