Alternatieve streamer myLum stopt ermee

Boyhood

Het is knokken op de overvolle streamingmarkt. Er komen steeds nieuwe platforms bij maar soms vallen er ook spelers af. Zoals myLum, dat een verschil wilde maken door Europese arthouse films en series aan te bieden zonder het traditionele abonnementsmodel. Op 14 juni gaat de stekker eruit.

Anders dan streaminggiganten Netflix, Amazon en Disney+ biedt myLum, het streamingplatform van distributeur Lumière, films en series aan per stuk. Voor €5,99 of €6,99 per titel heb je toegang tot films als Ghost Dog: The Way of the Samurai, Boyhood, Turist, Close en klassiekers als Solaris en Fanny and Alexander. Van series is de eerste aflevering gratis te zien, maar wie het hele seizoen wil bekijken, betaalt €12,50.

myLum hoopte met dit alternatieve model kieskeurige kijkers aan te spreken, die geen zin hebben in het eindeloos scrollen langs derderangs vulsel totdat ze iets van hun gading hebben gevonden. Nu blijkt dat het platform de concurrentie met de grote spelers toch niet aan kan. Tot 14 juni kunnen nog films en series worden gekocht of vouchercodes worden ingewisseld – bij wijze van uitverkoopactie geldt voor het complete aanbod zelfs 50% korting. De titels die worden aangeschaft, blijven daarna gewoon beschikbaar via de persoonlijke account.