A Man and a Ca­mera gese­lec­teerd voor CPH:DOX

A Man and a Camera

A Man and a Camera, de nieuwste film van Guido Hendrikx (Stranger in Paradise), is geselecteerd voor de competitie van CPH:DOX. Het Deense festival, dat plaatsvindt van 21 april tot en met 2 mei, geldt als een van de belangrijkste documentairefilmfestivals van Europa.

In A Man and a Camera zwerft Hendrikx door het Nederlandse achterland, camera in de aanslag. Hij belt aan bij ontelbaar veel huizen en loopt voortuinen in, om daarna niets te zeggen en alleen te kijken wat er gebeurt. In een tijdperk waarin reality-TV, bodycams en burgerjournalistiek vaste kost zijn, is deze film een onderzoek naar de uitdagende kracht van de lens.

Hendrikx is regisseur en scenarioschrijver. Hij debuteerde in 2010 met de korte documentairefilm Day is Done*. Met Escort (2013), Among Us (2014) en Stranger in Paradise (2016) won hij diverse prijzen.

CPH:DOX bestaat sinds 2003 en wordt jaarlijks gehouden in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Bij de eerste editie won Jos de Putter de hoofdcompetitie voor internationale lange documentaires met The Damned and the Sacred. Sindsdien is er geen Nederlandse winnaar meer geweest.