Links

Minari

Wat is er deze week bij andere media te lezen, zien en luisteren? Een terugblik op de Oscars, een nieuw video-essay van Kevin B. Lee en een online filmprogramma over moordenaressen in film.

De hoogtepunten van de Oscars
Het was een bijzondere Oscar-avond met veel primeurs en gebroken records. De New York Times blikt terug op de hoogtepunten van de ceremonie.
New York Times

#OscarsSoWhite?
In 2016 ontstond de hashtag #OscarsSoWhite, nadat er weer eens alleen witte acteurs waren genomineerd voor de prestigieuze filmprijs. Wat is vijf jaar later de stand van zaken?
BBC Culture

Minari en de Atlanta spa shootings
In een nieuw video-essay reflecteert Kevin B. Lee op de utopische wereld die verbeeld wordt in Minari (Lee Isaac Chung, 2020), en contrasteert dat met de Atlanta spa shootings, waarbij acht mensen – het merendeel van Aziatische komaf – doodgeschoten werden.
Hyperalleric

Moordvrouwen
Feministisch filmblad Another Gaze biedt een online filmprogramma aan waarin de vrouwelijke moordenaar in film onder de loep wordt genomen. Onder meer De stilte rond Christine M. (Marleen Gorris) die in 1982 de Gouden Kalf voor Beste Film ontving, is gratis te bekijken.
Another Screen

De angsten van Alfred Hitchcock
Alfred Hitchcock was een man met vele gezichten, zo blijkt maar weer uit een nieuwe biografie – waaronder een sadistisch gezicht.
The New Republic