Links

From Up On Poppy Hill (2011) als Ghibli-achtergrond voor bij het Zoomen

Deze week de moeite waard op het wereldwijde web: Zoomen met Ghibli; het nivellerende effect van streamingdiensten; het verhaal achter de ‘Butthole Cut’ van Cats; de schatkist op de oude zolder van Satyajit Ray; thuiskijktips van Guillermo del Toro en vrienden; en een preutse ingreep van Disney.

Zoom
Nooit meer je huiskamer opruimen: Studio Ghibli biedt achtergrondjes aan voor je Zoom-gesprekken.
Ghibli

Curator
“What I miss most about movie theatres right now isn’t the physical experience […]; it’s the programming of the city’s great movie houses.” Richard Brody over het nivellerende effect van streamingdiensten.
The New Yorker

Butthole Cut
Een visual effects-ontwerper klapt anoniem uit de school over het ondankbare werk aan Cats: 90 uur per week beulen, een onmogelijke regisseur en de beruchte ‘Butthole Cut’.
The Daily Beast

Spark joy
Een lichtpuntje in corona-tijden. De zoon van Satyajit Ray greep de lockdown aan om de zolder eens op te ruimen en vond ontelbare onbekende foto’s en brieven van zijn vader.
The Times of India

Tips
Thuiskijk-inspiratie nodig? Guillermo del Toro vroeg bevriende regisseurs als Darren Aronofsky, Ava DuVernay, Sarah Polley en Edgar Wright wat ze nu kijken.
IndieWire

Tweet
Disney+ didn’t want butts on their platform so they edited Splash with digital fur technology pic.twitter.com/df8XE0G9om
Allison Pregler