Links

Ghost in the Shell (1995)

Deze week de moeite waard op het wereldwijde web: Shōji Kawamori over de toekomst van handgetekende animatie; het exotisme van The Lion King; David Cronenberg over zijn plaats in de filmwereld van morgen; regisseurs kiezen hun favoriete film van deze eeuw; Tash Aw over Happy Together; en een foto die met tien oude filmwetten tegelijk spot.

Handwerk
Ontwerper en animator Shōji Kawamori, bekend van zijn werk voor onder meer Ghost in the Shell, over met de hand werken in in een digitale wereld.
Little White Lies

Exotisme
De remake van The Lion King wil een liefdesbrief aan Afrika zijn, maar de valkuil van het exotisme is nooit ver weg, schrijven Boluwatife Akinro en Joshua Segun-Lean.
Africa is a Country

Cronenberg
“If this is it for the so-called Cronenberg canon, then so be it.” David Cronenberg over de toekomst van film en of hij daar nog een plaats in heeft.
The Globe and Mail

Favorieten
László Nemes: Meek’s Cutoff. Barry Jenkins: Stellet Licht. The Guardian vroeg een aantal toonaangevende regisseurs naar hun favoriete film van deze eeuw.
The Guardian

Happy Together
Romancier Tash Aw over de verpletterende indruk die Wong Kar-Wais Happy Together op hem maakte, een film die voor hem nu symbool staat voor een vluchtige tijd van onschuld.
The Paris Review

Tweet
A 1934 staged photo by Life Magazine mocking the Hays movie censorship Code by violating as many of its rules as possible in a single image. This is the kind of energy I like.
Aislinn Clarke