Links

Cary Grant (links) in Holiday

Wat was er deze week bij andere media te vinden? Het geheim van Cary Grant ontrafeld, en horrorklassiekers vieren hun verjaardag.

Cary Grant
De onlangs verschenen biografie Cary Grant: A Brilliant Disguise van Scott Eyman duikt in een van Hollywoods meest enigmatische sterren. Grant was een meester in zelfmystificatie. Zijn grootste rol speelde hij dan vermoedelijk ook als Cary Grant zelf, schrijft The Criterion in dit profiel.
The Criterion

Dracula
De verschijning van Tod Brownings Dracula negentig jaar geleden was een cruciaal moment voor de geschiedenis van de horrorcinema, schrijft Little White Lies. ‘De film zette de Graaf definitief op de kaart en bepaalde de gothic-clichés voor vele jaren die nog zouden volgen.’
Little White Lies

The Silence of the Lambs
Dracula
was niet de enige klassieker die afgelopen week een jubileum vierde: Silence of the Lambs (Jonathan Demme) ging dertig jaar geleden in première. Scenarioschrijver Ted Tally blikt terug: ‘Silence of the Lambs brak alle regels over wat een goede thriller is.’
Rolling Stone

Tom Hanks
In zijn nieuwe film News of the World (Paul Greengrass, 2021), te zien op Netflix, is Tom Hanks weer het vaderfiguur waarmee we de laatste jaren vertrouwd zijn geraakt. ‘The Ultimate dad’ schrijft de BBC in een warm profiel waarin de vraag word opgeworpen of Hanks een van de laatste sterren in zijn soort is.
BBC

John Carpenter
RogerEbert.com sprak met ‘master of the macabre’ John Carpenter over zijn nieuwe album Lost Themes III, waarop wederom soundtracks zijn te beluisteren van films die niet bestaan.
RogerEbert