Links

Six Minutes to Midnight

Wat is er deze week bij andere media te lezen, zien en luisteren? Film Comment geeft een teken van leven, en in gesprek met Eddie Izzard.

Terug van weggeweest
Goed nieuws: Film Comment geeft weer een teken van leven. Vorige week maakte het tijdschrift een herstart met hun podcast. In de nieuwste aflevering wordt de afgelopen online editie van de Berlinale nabesproken.
Film Comment

In gesprek met Eddie Izzard
Eind vorig jaar liet komiek en acteur Eddie Izzard weten voortaan met vrouwelijke voornaamwoorden aangesproken te willen worden. The Guardian praat met Izzard over genderfluiditeit, politieke aspiraties en haar nieuwste film Six Minutes to Midnight (Andy Goddard, 2020).
The Guardian

Roze Filmdagen
Op de dag dat vorig jaar de Roze Filmdagen van start zouden gaan, gooide de coronapersconferentie roet in het eten: bioscopen moesten per direct sluiten. Ditmaal is het festival beter voorbereid met maar liefst 140 lange en korte LGBTQ-films op het programma die online te bekijken zijn. Het festival duurt nog tot en met 21 maart.
Roze Filmdagen

Nightcrawler
Het personage van Jake Gyllenhaal in Nightcrawler (Dan Gilroy, 2014 ) probeert altijd als eerste ter plaatse te zijn op plaats delicten en auto-ongelukken in Los Angeles; om de beelden die hij daar maakt duur te verkopen. De fotograaf waarop Gyllenhaals personage gebaseerd is, heeft echt bestaan – en heeft een kleine maar opmerkelijke rol in de filmgeschiedenis gespeeld.
Film School Rejects