Links

Spencer

Wat is er deze week bij andere media te lezen, te zien en te beluisteren? De prinsessenhorror van Spencer, het failliet van een scifi-fantasie en Ben Affleck als paparazzo-muse.

Diana
Pablo Larraín, Kristen Stewart en Jonny Greenwood aan het woord over de gewaagde keuzes van Spencer, hun prinses Diana-biopic die invloeden van gothic horror en A Woman Under the Influence verkiest boven realisme.
The Guardian

Gedeelde vijand
Tyler Austin Harper heeft genoeg gezien van de hardnekkige scifi-fantasie dat de mensheid de onderlinge verschillen zal vergeten bij een grote, gemeenschappelijke bedreiging. De 21e eeuw laat iets heel anders zien.
Slate

Basha
Over de Poolse Posterschool is al veel geschreven: de makers genoten zeldzame vrijheid en dat leverde geweldige ontwerpen op. Toch blijft de bijdrage van vrouwelijke ontwerpers vaak onderbelicht. Zosia Swidlicka portretteert Barbara Baranowska, die onder meer de iconische filmposter voor Possession maakte.
The Calvert Journal

Sammy en Dino
Het nieuwe seizoen van filmgeschiedenispodcast You Must Remember This is gewijd aan Sammy Davis jr en Dean Martin. Wat vertellen hun levens ons over veranderende ideeën over ras en mannelijkheid na de Tweede Wereldoorlog? En waarom voelt de Rat Pack, ooit het summum van cool, vandaag de dag zo “uniquely uncool”?
You Must Remember This

Natuurtalent
Alison Willmore over Ben Afflecks beste rol: die van ongewillig onderwerp van meme-waardige paparazzi-foto’s.
Vulture