Groundhog Day

Groundhog_Day

Groundhog Day van Harold Ramis is een sterke komedie met een zeer origineel uitgangspunt.

De tegenstribbelende weerman Phil (acteur Bill Murray wint binnen drie jaar een Oscar voor een dramatische rol – wedden?) moet voor het derde jaar in rij naar het gehucht Punxsutawney om het jaarlijkse Groundhog (bosmarmot)-festival te verslaan voor een lokaal televisiestation.

Het is zonder enige twijfel de ergste dag van het jaar. Er zal nooit meer een einde aan komen. Door een vreemde speling van het lot, een ingreep van God, een inval van een scenarioschrijver die te lang op het toilet zat, blijft Phil niet alleen in het plaatsje, maar ook in de tijd steken. Elke dag begint om zes uur de tweede februari opnieuw. Elke dag is de dag van de bosmarmot.

Weerman Phil lijkt de enige die er last van heeft. Na de eerste verbijstering maakt hij verschillende stadia door. Van zelfmoordpogingen, tot aan de uiteindelijke berusting in de eeuwigheid. Hij leert Frans spreken en piano spelen en probeert het mooiste meisje van het dorp te versieren. Hij heeft er telkens 24 uur voor. Een bijzondere, spirituele komedie naar een scenario van Danny Rubin. Onthou die naam!