Choose Love

Choose Love

In het interactieve Choose Love bepaalt de kijker voor girlboss Cami met welke man ze eindigt. Wordt het familieman Paul, rockster Rex of toch activist Jack?

Zangeres en actrice Lauren Marano vertolkt in Choose Love de rol van Cami, een twintiger die twijfelt over haar partner en baan. Dat is uitstekende casting: Marano is charmant genoeg om een uur lang naar te kijken maar gelijktijdig ook inwisselbaar genoeg om te fungeren Sims-poppetje dat de kijker zelf mag besturen.

Want dat is de gimmick van de Netflix-productie Choose Love, waarvan het script verder geen greintje subtiliteit toelaat: de kijker mag kiezen welk pad Cami neemt.

Marano doet zowel qua uiterlijk en acteerstijl denken aan Alison Brie (Promising Young Women; Mad Men). Haar tegenspelers, drie knappe mannen, representeren Cami’s potentiële levenspaden: familieman Paul bidt veiligheid, activist Jack idealisme en rockster Rex een avontuur.

Hoewel de film de eerste twintig minuten een zo-slecht-dat-het-goed-is niveau benadert, ontpopt Choose Love zich uiteindelijk als gelaagd sprookje. Cami’s wispelturigheid reflecteert een universeel vraagstuk voor grootstedelijke dertigers: ga ik voor veiligheid of neem ik risico? Steeds als zich een groot dilemma aandient, doorbreekt Cami de vierde wand en vraagt ze de kijker om raad. Het wekt associaties op met Fleabag, al is Choose Love duizendmaal lichtzinniger dan Phoebe Bridgers Wallers meesterwerk.

De triviale keuzes in de eerste helft voelen wat gimmicky, wat niet geholpen wordt door het feit dat iedere gekozen optie met een druk op de knop weer ongedaan kan worden gemaakt. Gelukkig wegen de keuzes naar het einde toe steeds zwaarder. Tijdens het kijken zou je willen dat Cami in polyamoureuze vrijheid van al die aantrekkelijke kerels tegelijk zou kunnen genieten. Maar zoals van een Amerikaanse romkom te verwachten valt kan er slechts één droomprins gekozen worden en moeten er ook in Cami’s carrière harde keuzes worden gemaakt. Spannend is wel dat niet alle opties het verwachte resultaat opleveren.

Voor wie de soap-achtige aard ervan kan verdragen, biedt Choose Love een verrassend avondje vermaak waarin menig millenial zich zal herkennen. De film is een escapistische fantasie waarin fomo even niet bestaat en alle paden te bewandelen zijn. Daarmee is Choose Love een feest voor control freaks: alle keuzes maak je in deze melige romkom lekker zelf.


Choose Love is nu te zien op Netflix.