WIN: Vrijkaartjes Movies That Matter

  • Datum 06-01-2012
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Stand van de sterren

Niets mis met filmfestivals, maar ze zijn nog interessanter als je zelf invloed op het programma kunt uitoefenen. Dat kan bij het Movies that Matter Festival. Wie kiest, maakt ook nog kans op vrijkaartjes.

Het Movies that Matter Festival heeft de laatste jaren een vaste plaats veroverd in het filmfestivallandschap. Het festival, dat zich richt op human rights-films, is niet meer weg te denken. Dit jaar vertoont het festival, dat 22 t/m 28 maart in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui wordt gehouden, ruim zeventig speelfilms en documentaires over mensenrechten. Naast filmvertoningen zijn er zoals altijd veel debatten en gesprekken met filmmakers, activisten en politici.

Het programma bevat tientallen premières, maar blikt onder de titel Harvest 2011 met zeven films ook terug op de oogst van het afgelopen jaar. Welke zeven films te zien zullen zijn, kan iedereen bepalen die dit stukje leest. Op de website van Movies That Matter  staat een lijst met zeventien filmtitels, waaruit u kunt kiezen welke films u op het festival wilt zien. Wilt u de Oscarwinnaar In a Better World (Susanne Bier) nog eens terugzien of inhalen? De geweldige documentaire Stand van de Sterren (Leonard Retel Helmrich)? Black Butterflies (Paula van der Oest) met Rutger Hauer en Carice van Houten? Of het aangrijpende Canadese Incendies, de publieksfavoriet op het filmfestival vorig jaar in Rotterdam? Wie voor 15 januari stemt, maakt kans op twee vrijkaartjes voor het festival.

Als u wilt weten of de door u gekozen films op het festival vertoond worden, vraag dan nu alvast de in maart verschijnende uitgebreide festivalkrant aan. Daarin staat alle informatie over het film- en verdiepingsprogramma, interviews en achtergrondartikelen en praktische tips. Als u zich aanmeldt op moviesthatmatter.nl krijgt u de krant in maart gratis thuis gestuurd.

Jos van der Burg