Snelle filmcompetitie

  • Datum 19-12-2011
  • Auteur
  • Deel dit artikel

De poorten zijn weer geopend voor ‘de snelste filmcompetitie ter wereld’: Done in 60 Seconds. Voor de vijfde keer zal de prijs eind maart tijdens de Empire Awards in Londen worden uitgereikt, en opnieuw wordt ook Nederlands filmtalent uitgedaagd een remake van hun favoriete film in slechts zestig seconden in te sturen.

Nederland is daarmee één van de twintig landen met een eigen competitie, naast bijvoorbeeld Ierland, Zweden, Israël en Kazachstan. Uit ieder land worden de lokale genomineerden op 23 maart naar Londen gevlogen, waar door een jury van filmsterren de vijf genomineerden zullen worden gekozen. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de jaarlijkse Empire Awards, georganiseerd door het gelijknamige Britse filmtijdschrift. Inzenden kan tot 31 januari 2012 via jamesonempirediss.com.

Net als voor alle Empire Awards wordt de Nederlandse winnaar van Done in 60 Seconds gekozen door het publiek, via het YouTube-kanaal van de competitie. Vorig jaar werd de regionale winnaar nog door een vakjury bepaald; de Nederlandse winnares Maeve Stam ging er toen in Londen met de internationale prijs vandoor voor haar komische remake van Danny Boyle’s 127 Hours.

Joost Broeren