Release No Time to Die naar voorjaar 2021

No Time to Die

No Time to Die, de 25ste James Bond-film, gaat toch niet volgende maand in première. Dat meldt vakblad Variety. De release is vanwege de coronacrisis uitgesteld tot april 2021. De film heeft dan een vol jaar op de plank gelegen: de oorspronkelijke releasedatum was april 2020.

No Time to Die is tevens de laatste Bond-film met Daniel Craig in de hoofdrol. Hij zal volgend voorjaar de strijd om de kijkersgunst aangaan met Vin Diesel want ook F9, de negende film uit de Fast & Furious-serie is uitgesteld tot het weekend van 2 april 2021.

In maart kondigde Universal Studios aan dat No Time to Die de pandemie even zou uitzitten. Een nieuwe releasedatum werd geprikt: 12 november in onder andere Nederland en Groot-Brittannië en 20 november in de Verenigde Staten. Het huidige uitstel is waarschijnlijk ingegeven door de ietwat tegenvallende prestatie van Tenet. De nieuwe film van Christopher Nolan ging goed van start in Europa maar deed het een stuk minder in de VS. De productiebudgetten van Tenet en No Time to Die zijn gelijk: grofweg $200 miljoen.