Prijsvraag Frankenweenie

  • Datum 22-10-2012
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Een van de felbegeerde prijzen

Gratis met een vriend of vriendin naar Tim Burtons meesterlijke en ontroerende Frankenweenie? Je hebt er kans op als je meedoet aan onderstaande prijsvraag. Even doorlezen dus.

"Het is mooi om Tim Burton weer te zien doen waar hij goed in is. Ook al is dit een Disney kinderfilm, het voelt een stuk persoonlijker dan de films die hij in de laatste jaren gemaakt heeft." Aldus jubelt de recensent van het fantasy en horrormagazine Schokkend Nieuws over Frankenweenie. Hij is niet de enige die dolenthousiast is over de film. "Burton levert een lieve, constant inventieve en schitterend vormgegeven kinderfantasie af", vindt recensent Mark van den Tempel in de Filmkrant. Ab Zagt schrijft in het Algemeen Dagblad over "een meeslepende filmervaring vol onvergetelijke figuren." Ook zijn collega Eric Koch van de Telegraaf is onder de indruk: "De knipogen naar klassieke horrorfilms dragen bij tot de hartveroverende sfeer en geven de oudere kijker iets extra’s." En Bor Beekman van de Volkskrant zag "poppenanimatie op het hoogste niveau". Kortom, Frankenweenie is een must see animatiefilm. Misschien een gratis must see film, want je maakt kans op twee gratis kaartjes als je het antwoord weet op deze vraag:

Tim Burton won in zijn carrière vele internationale prijzen, maar welke prijs won hij in Nederland?

Uit de goede antwoorden (mailen naar info@filmkrant.nl) worden twee winnaars getrokken. Zij ontvangen elk: twee vrijkaarten voor Frankenweenie, een Frankenweenie-tas en een van kleur veranderende Frankenweenie-beker. Wel snel zijn, want de prijsvraag loopt tot en met 24 oktober. De twee prijswinnaars krijgen bericht.

Jos van der Burg