No Time to Die weer half jaar uitgesteld

No Time To Die

Het was te verwachten. De release van No Time to Die, de grootste blockbuster op de bioscoopkalender van 2021, is weer uitgesteld. De 25ste James Bond-film, en de laatste met Daniel Craig in de hoofdrol, is doorgeschoven naar oktober. Het is de derde keer dat de release is uitgesteld.

Oorspronkelijk zou de nieuwe 007-film uitkomen in november 2019. Sindsdien is de release herhaaldelijk uitgesteld vanwege de coronapandemie die zorgt voor dichte of op beperkte kracht opererende bioscopen. Het gerucht dat ook Pasen 2021 niet gehaald zou worden begon onlangs rond te zoemen toen de Nederlandse bioscoopeigenaar Carlo Lambregts zijn mond voorbijpraatte in een interview met BN De Stem en internationale vakbladen dat oppikten. Nu pas is de release-informatie op de officiële Bond-site aangepast en wordt oktober aangeduid als het moment waar bioscoopeigenaren reikhalzend naar uitkijken.

Het verschuiven van de belangrijkste titel op de releaselijst van het jaar zal een waterbedeffect hebben op de uitbreng van andere titels. Niemand wil immers zijn potentiële publiekstrekker uitbrengen in de slagschaduw van Bond. Sony is de eerste studio om eieren voor zijn geld te kiezen. Morbius, de superheldenfilm met Jared Leto in de hoofdrol, was eerder al verschoven van maart naar oktober en is volgens Deadline nu verzet naar 2022. De verwachting is dat ook Dune, nu nog in de planning voor oktober, later in de bioscoop wordt uitgebracht.